> zorgverstrekker  >  nieuws  >  AZ Zeno investeert in veilige zorg met de aankoop van 28 nieuwe parametertoestellen

AZ Zeno investeert in veilige zorg met de aankoop van 28 nieuwe parametertoestellen


EWS0402liggend.jpg
EWS0402liggend.jpg

07-02-2021

Met de nieuwe toestellen worden in een mum van tijd 5 vitale functies (ademhalingsfrequentie, zuurstofsaturatie, bloeddruk, temperatuur en hartfrequentie) objectief gemeten. De toestellen van Wellch Allyn Hillrom zijn de eerste die ook de ademhalingsfrequentie automatisch registreren, waar deze vroeger moest geteld worden. De waarden van de parameters worden samen met de score van bewustzijn omgezet in een Early Warning Score. Resultaat is veilige zorg én extra tijd voor de patiënt.

EWS scores worden al jaren gebruikt in ziekenhuizen, want ze vertellen veel over de gezondheidstoestand van een patiënt. Een patiënt met een EWS hoger dan 3 heeft ongeveer 11% meer kans op een ernstige complicatie. In AZ Zeno is een Rapid Response Team standby om vroegtijdig tussen te komen bij een EWS > 5, hierdoor worden MUG interventies vermeden.

AZ Zeno is het eerste ziekenhuis in België dat werkt met de innovatieve toestellen van Wellch Allyn Hillrom om de EWS-score te bepalen. Het is het eerste toestel op de markt dat ook de ademhalingsfrequentie snel en objectief meet via de sensor van de zuurstofsaturatie. Waar de verpleegkundige vroeger de ademhalingsfrequentie moest tellen, wordt deze nu snel en objectief gemeten. Bovendien worden de parameters automatisch doorgestuurd naar het elektronisch patiëntendossier. Hierdoor zijn de resultaten onmiddellijk beschikbaar voor alle zorgverleners.

Resultaat is uniforme en veilige zorg en meer tijd voor zorg aan bed van de patiënt.

VTM Nieuws volgde Florence, verpleegkundige op Thorax-Neurocentrum, terwijl ze één van de 28 nieuwe parametertoestellen van AZ Zeno gebruikt. Je kan de reportage hier bekijken. 


 terug naar het overzicht