background header
> zorgverstrekker  >  diensten  >  detail

open NMR met Ambient Experience

openNMRknokke.jpg
openNMRknokke.jpg
NMRknokketouchscreen.jpg
NMRknokkeambient.jpg
NMRknokke.jpg
NMRknokkevolw.jpg

AZ Zeno beschikt sinds oktober 2008 over een panoramische open MR-scanner met Ambient Experience. Het toestel, dat in tegenstelling tot klassieke scanners volledig open is, is een primeur in België.
 
De Panorama NMR combineert 2 unieke aspecten. Enerzijds is het NMR-toestel volledig open, anderzijds beschikt dit toestel over Ambient Experience

open toestel
Het ondergaan van een NMR-onderzoek was tot nu toe, alleen al door ‘opsluiting’ in de tunnel, voor vele patiënten een heel angstige belevenis. Met deze nieuwe, open technologie is het mogelijk om dergelijke ervaring een stuk minder intimiderend te maken. Dit komt o.a. ten goede aan obese patiënten, moeder en kind en claustrofobe patiënten.
  • Wanneer een kind een NMR-onderzoek dient te ondergaan, maakt de open technologie het mogelijk dat de moeder naast het kind, in het toestel, kan plaatsnemen zonder hierbij het onderzoek te storen. 
  • Obese patiënten kunnen nu op een comfortabele manier een NMR-ondezoek ondergaan, terwijl dat bij een traditionele NMR soms onmogelijk was.
  • Vele patiënten hebben een claustrofobisch gevoel bij een NMR-onderzoek. Dit gevoel verdwijnt met de unieke, open technologie.

Ambient Experience
Daarenboven is de NMR onderzoekszaal uitgerust met Ambient Experience. De open NMR, samen met het licht- en geluidsspel, zorgt ervoor dat de patiënt zich volledig kan ontspannen en zo het onderzoek op een aangename manier kan beleven. Integratie van licht, beeld & geluid, samen met een aangepast ruimtelijk design maken van een NMR-onderzoek niet langer een nare ervaring.
 
Voor elke doelgroep zijn er aangepaste thema’s. Na het kiezen van een vooraf gedefinieerd thema, worden bij het binnentreden van de NMR-ruimte beelden geprojecteerd die aansluiten bij het gekozen thema. Bijvoorbeeld het ruisen van de zee en de beelden van de golven trekken onbewust de aandacht en leiden de patiënt af van het onderzoek. Hoe meer afleiding en ontspanning bij de patiënt, hoe acurater het onderzoek kan worden uitgevoerd.
 
De open NMR scanner staat in AZ Zeno, campus Knokke-Heist, Graaf Jansdijk 162, 8300 Knokke en is elke werkdag doorlopend open van 08.30u. tot 18.00u. U kunt tijdens deze uren steeds telefonisch een afspraak maken via
T +32 (0)50 63 37 84.