background header
> zorgverstrekker  >  diensten  >  detail

ZE Chirurgie


Welkom op de zorgeenheid chirurgie. In Knokke hebben we 1 zorgeenheid chirurgie (C1) en een kortverblijf, in Blankenberge hebben we 2 zorgeenheden (C3 en C4).

team 

 • zorgeenheid C1 Knokke
  mevr. Leen Devlieger, hoofdverpleegkundige, T +32 50 63 31 49 
 • zorgeenheid C3 Blankenberge
  mevr. Ann Fevery, hoofdverpleegkundige, T +32 50 43 42 59 
 • zorgeenheid C4 Blankenberge
  mevr.Heidi Claeys, hoofdverpleegkundige, T +32 50 43 42 99 
 • kortverblijf heelkunde Knokke
  dhr. Marino De Deyne, hoofdverpleegkundige, T +32 50 63 33 49
de dienst
U bent door uw huisarts naar het ziekenhuis verwezen voor een chirurgische ingreep. Ofwel wordt uw ingreep in 1 dag behandeld, ofwel dient u gehospitaliseerd te worden:  
 1. 1. dagopnames
  Door de grote ontwikkelingen en evoluties binnen de chirurgie is het vaak mogelijk dat u niet hoeft te overnachten in het ziekenhuis na uw ingreep (vb. bij orthopedische ingrepen, oogheelkunde, kaakchirurgie,…).
  U komt volgens afspraak naar het dagziekenhuis in Knokke of Blankenberge. Enkele uren na de ingreep kunt u reeds, onder begeleiding, het ziekenhuis verlaten.
 2. 2. kortverblijf
  Op deze afdeling wordt de patiënt maximum 5 dagen gehospitaliseerd. Door goede afspraken met de huisarts en de thuiszorgdienst kunnen we uitstekende dienstverlening aanbieden zonder dat de patiënt lang binnen het ziekenhuis moet verblijven. 
 3. 3. verblijfopnames
  Voor meer ingrijpende operaties kunt u na uw ingreep terecht op een van onze zorgeenheden. Uw arts en het verpleegkundig team zullen u op een deskundige manier verzorgen en helpen bij uw herstel. Dit team beslist bovendien ook over de duur van uw hospitalisatie.
  De dienst chirurgie kent een grote verscheidenheid aan specialismen. Op de dienst werkt dan ook een multidisciplinair team bestaande uit tal van artsen en paramedici.
   
kortverblijf
Door de snelle vooruitgang binnen de geneeskunde zijn er efficiëntere technieken ontstaan om patiënten te gaan behandelen. Minder invasieve procedures, betere anesthesie methodes en betere pijnstilling zorgen voor een aanzienlijke verkorting van de ziekenhuisopname.
Door deze trend ontstond de nood aan een dagziekenhuis en een kortverblijf heelkunde.
 
Op de afdeling kortverblijf wordt de patiënt maximaal 5 dagen gehospitaliseerd. Een enthousiast team van verpleegkundigen staat voor u klaar om samen met de chirurgen en de paramedici uw verblijf in het ziekenhuis snel en efficiënt te laten verlopen.
Door goede afspraken met de huisarts en thuiszorgdiensten kunnen we uitstekende dienstverlening aanbieden zonder dat de patiënt lang binnen het ziekenhuis moet verblijven.
 
Ingrepen van verschillende specialismen kunnen worden gepland binnen het kortverblijf. Veel voorkomende opnameredenen zijn:
 • Orthopedische ingrepen aan schouder, knie, voet, pols …
 • TUR prostaat
 • Laparascopische ingrepen
 • Wond debridement
 • Observatie commotio