> AZ Zeno  >  nieuws  >  Bereikbaarheid campus Knokke tijdens WK wielrennen

Bereikbaarheid campus Knokke tijdens WK wielrennen


WK2021_banner_knokkeaangepastedatum.jpg
WK2021_banner_knokkeaangepastedatum.jpg

17-09-2021

De tijdritten van het WK wielrennen starten dit jaar in Knokke-Heist. De impact van deze wedstrijden op de mobiliteit en bereikbaarheid in de regio is groot. Van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 september 2021 wordt de Natiënlaan vanaf het station tot aan de Balkonrotonde gedurende meerdere uren afgesloten. Hierdoor is AZ Zeno op deze dagen lokaal enkel bereikbaar via een omleiding, en voor de invalswegen enkel via de A11 - afrit 19 Heist.  Op de invalswegen zal de gemeente extra bebording plaatsen om de wegomleiding naar AZ Zeno aan te duiden.

Patiënten en bezoekers wordt gevraagd om rekening te houden met een langere reistijd naar het ziekenhuis. Patiënten die een ingreep of opname hebt gepland, worden in de mate van het mogelijke ook nog persoonlijk verwittigd van de aangepaste route en omleiding.

Fietsers zullen vlot de Kragendijk kunnen gebruiken om dan via het fiets/voetgangerstunneltje de Natiënlaan te dwarsen en vervolgens via de tijdelijke weg verder de fietsen richting AZ Zeno. Komende van Heist kan er via het fietspad Westkapellestraat/Kalvekeetdijk gereden worden. Voor voetgangers en fietsers zijn er op diverse plaatsen doorheen het parcours ook (beveiligde) oversteekplaatsen voorzien.

De hulpdiensten (ambulance/ MUG) zullen het ziekenhuis bij spoed wél eenvoudiger kunnen bereiken via doorsteekpunten. Bij dringende oproep wordt de politie verwittigd voor een eventuele escorte van en naar het ziekenhuis. De spoeddienst blijft ook bereikbaar voor wie zelf komt, al is het dan wel via de wegomleiding. Daarom roepen we op om op deze dagen niet zelf te rijden, maar steeds de hulpdiensten te bellen bij dringende medische nood.

Bedankt voor jullie begrip!

 


 terug naar het overzicht