> AZ Zeno  >  nieuws  >  AZ Zeno opent nieuw covidtestcentrum op campus Blankenberge

AZ Zeno opent nieuw covidtestcentrum op campus Blankenberge


openingtestcenrum2web.jpg
openingtestcenrum2web.jpg

24-06-2021

Wie een PCR-test nodig heeft, kan vanaf 24 juni dagelijks terecht in AZ Zeno campus Blankenberge. Het ziekenhuis heeft er, in samenwerking met de stad Blankenberge, een nieuw covidtestcentrum geopend.

Het testcentrum is vanaf 24 juni dagelijks, zonder afspraak, open. Op weekdagen is dat van 9 tot 12 uur en tijdens het weekend en op feestdagen van 9.30 tot 10.30 uur. Je bereikt het testcentrum via de A. Rodenbachstraat. Enkele openbare parkeerplaatsen zijn voorbehouden maar wie kan, komt best te voet of met de fiets. Volg de gele borden naar ‘covidtestcentrum’.

Het testcentrum richt zich op patiënten zonder symptomen die bijvoorbeeld een test nodig hebben voor een ingreep, na een hoogrisicocovidcontact, om te reizen of bij terugkeer na een reis uit een rode zone. Breng je identiteitskaart, Kids-ID of eventueel een testcode mee. De prijs van de test hangt af van een aantal factoren. Meer info op de website van het ziekenhuis www.azzeno.be

“Een testcentrum binnen de stad is een absolute meerwaarde. Zowel inwoners als de vele toeristen die we de komende weken verwachten, kunnen snel en nabij worden geholpen als ze een covidtest nodig hebben. We zijn erg blij dat we dit testcentrum samen met het ziekenhuis konden opstarten.” aldus Daphné Dumery, burgemeester van Blankenberge.

Heb je klachten die kunnen wijzen op Covid-19, neem dan contact op met je huisarts. Wie dringend medische hulp nodig heeft, kan nog altijd 24/24 terecht op de spoedgevallendienst van AZ Zeno campus Blankenberge – dr. F. Verhaeghestraat 1 Blankenberge - T 050 534 112

 

Een overzicht van alle testplaatsen in regio Knokke-Heist en Blankenberge vind je hier. 


 terug naar het overzicht