> AZ Zeno  >  nieuws  >  AZ Zeno zet kusttram in om nieuwe zorgmedewerkers aan te trekken

AZ Zeno zet kusttram in om nieuwe zorgmedewerkers aan te trekken


Schermafbeelding2021-06-03om16.13.38.png
Schermafbeelding2021-06-03om16.13.38.png

03-06-2021

AZ Zeno, Az Damiaan en az West hebben de handen in elkaar geslagen om nieuwe medewerkers aan te trekken. Vanaf 3 juni rijdt de kusttram een jaar lang met gezichten van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van de 3 ziekenhuizen van het KOM netwerk. Op die manier kan je al even kennis maken met je toekomstige collega’s!

De job van verpleegkundige blijft het grootste knelpuntberoep in Vlaanderen. Dat bleek in januari 2021 uit de nieuwe knelpuntberoepenlijst. Daarbovenop vormt de kustregio een extra uitdaging door zijn geïsoleerde ligging.

In totaal hebben de 3 ziekenhuizen 83 openstaande vacatures voor artsen, verpleegkundigen en andere (paramedische) functies. De zoektocht naar voldoende personeel blijft een uitdaging binnen de hele zorgsector.

“Tijdens één van de overlegmomenten met de andere kustziekenhuizen ontstond het idee om de krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar medewerkers. Door het veranderende zorglandschap werken ziekenhuizen steeds intensiever samen, waarom zouden we ook niet samen onze vacatures in de kijker zetten? We kunnen elkaar op meerdere domeinen ondersteunen, we zien elkaar niet als concurrenten. Uiteindelijk willen we de sollicitant zo goed mogelijk informeren zodat hij/zij een bewuste keuze kan maken, daar zijn we allemaal mee geholpen.” aldus Patrice Buyck, algemeen directeur AZ Zeno.

Benieuwd naar onze openstaande vacatures? Surf dan naar www.ambulance-ambiance.be!


 terug naar het overzicht